пʼятницю, 8 липня 2016 р.


Любов до Батьківщини
починається з родини


Родина — джерело добра та злагоди, берегиня давніх традицій предків та всього розумного, світлого, вічного, що наповнює наше життя яскравими фарбами та позитивними емоціями.


Український День родини відносно молоде свято і відзначається з 2012 року. Відповідний Указ Президента України був підписаний 30 грудня 2011 року. Святкування цього дня має щорічний характер і встановлено на 8 липня.


         Родина являє собою організовану соціальну групу, а її представники пов’язані між собою не тільки спільністю побуту, але і взаємною моральною відповідальністю, а також соціальною необхідністю, яка зумовлює потребу суспільства в духовному і фізичному самовідтворенні, звідси, мабуть і пішов вираз: сім’я - осередок суспільства . Звичайно ж, сім’я належить до найважливіших суспільних і державних цінностям. Деякі наукові теорії стверджують, що саме форма сім’ї могла протягом багатьох століть визначати загальний напрям еволюції.

До Всеукраїнського Дня родини в міській бібліотеці для дітей на відділі обслуговування дошкільників та учнів 1 – 4 класів, була організована книжкова тематична поличка
«Тільки родина, як зірка єдина»


Яких би життєвих перипетій не зазнавала людина, які б перешкоди не долала, як би не страждала - завжди вона знаходить прихисток і розраду в сім’ї, де її підтримують, розуміють, жаліють.
Українці завжди дуже високо цінували сімейний затишок, сімейні цінності й традиції. Культ батька-матері й щасливої родини, де панує злагода, властивий нашій народній педагогіці споконвіку, бо лише сім’я може захистити людину в такому непередбачуваному й жорстокому світі.
  Нехай наші славні родини примножуються і процвітають, зберігають свої традиції та передають їх від роду до роду, від покоління до покоління!
 
Віта Семчук та Олександр Ліванцов —
«Моя сім'я»
 
 
Друже!
     Сьогодні неодмінно привітай своїх близьких з Днем сім’ї. Вони напевне про нього забули. А твій маленький сюрприз приємно здивує та подарує твоїм найріднішим людям гарний настрій і масу задоволення.



Олена Хабун, бібліотекар
відділу обслуговування дошкільників
та учнів 1 – 4 класів
 

Немає коментарів:

Дописати коментар