понеділок, 30 травня 2016 р.

·   До Міжнародного дня захисту дітей 
Свято дитинства

     Щороку, в перший день літа, ми відзначаємо свято маленьких громадян нашої країни – Міжнародний день захисту дітей. Це свято радості та одвічної надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань.

       Цей день вже багато років святкують на всій планеті. Саме 1 червня особливо гостро піднімається питання дитинства, а отже майбутнього у всесвітньому масштабі, адже і сьогодні, у третьому тисячолітті, тисячі дітей не мають можливості нормально жити і розвиватися, вчитися і лікуватися.
 
 
      Діти - найдорожчий скарб, майбутнє нашої країни і кожного з нас, безмежна радість і щастя. Приходять вони у світ зовсім маленькими і безпомічними, а ми, дорослі, повинні їх виростити, огорнути затишком і теплом, щирою ніжністю, батьківською турботою і великою та святою материнською любов’ю.
 
Найбільше щастя для татуся й мами —
Це в дивосвіт вести своє дитя.
І захищати серцем і руками
Малу й тендітну свічечку життя.

 
     Отже, турбуючись про долю дітей усього світу (бо ж чужих дітей не буває), у листопаді 1949 року у Парижі рішенням конгресу Міжнародної демократичної федерації жінок і було засноване це міжнародне свято —   День захисту дітей! 
 

Сьогодні день дитинства — гарне свято!
І мирне сонечко згори нам шле привіт.
Пісень і радості, та щастя так багато...
Цей гарний день святкує цілий світ!
 
   Ми впевнені, що об’єднавши зусилля, зробимо все, аби захистити наших дітей, уберегти їх від гіркоти розчарувань і зневіри. Адже саме від нас, дорослих, залежить те, як складеться доля кожної маленької людини, а відтак і нового покоління українців.
 
   А особливо захищаймо всіх тих, у кого життя не дуже схоже на добру казку. Допоможімо їм відчути радість спілкування, тепло сердець і світло наших душ.
 
 
 
    То ж ми закликаємо вас усіх зігрівати діток теплом і любов’ю, ласкою і добрим словом, ніжністю і турботою, щоб вони відчували свою важливість і необхідність у цьому світі.
 
 
 
Дорогі діти!
    
     Життя дійсно прекрасне! І треба тільки навчитися його любити і цінувати. Воно дарує нам безліч приємних днів, одним з яких є цей святковий день - Міжнародний день захисту дітей.    
    Саме 1 червня ви зможете не просто відпочити, а зробити це активно.
 
 
 
 
     Не секрет, що всі ми родом із дитинства. Діти чомусь завжди прагнуть скоріше подорослішати, а ми, дорослі, ностальгічно згадуємо безтурботні дитячі роки. Але всьому свій час…

З великим задоволенням
колектив міської бібліотеки для дітей
вітає всіх з Міжнародним днем захисту дітей.
 
   Бажаємо вам, хлопчики та дівчатка, вашим батькам, бабусям і дідусям, міцного здоров’я, щастя, добра, мирного неба, сімейного затишку, радісного та змістовного відпочинку під час канікул. Нехай здійсняться всі ваші мрії і задуми!
     То ж хай буде у світі мир, хай всіх нас вітає кожного дня привітне сонечко, хай цвіте на личках дітей радісна усмішка і  дзвенить веселий дитячий сміх.
 
     Нарешті літо – пора безтурботності та відпочинку!
 
     Діти з полегшенням зітхнули: не потрібно вчити уроки, не потрібно рано вставати до школи. Можна гарно провести свій вільний час: відпочивати, купатися, засмагати під ласкавим літнім сонечком, набиратися сил, щоб пізніше з радістю і натхненням приступити до навчання.
 
 
     Тільки як провести їх з користю, але в той же час і не забути все, що вдалось добитись за навчальний рік?
                                              Звичайно, читати!


 
      Якщо твої друзі роз'їхалися, а ти сидиш, сумуєш і не знаєш чим зайнятися, тоді приходь до нас, в бібліотеку для дітей, і ти знайдеш тут багато нових друзів.
 

 
 

Поспішай! Ми чекаємо на тебе! У нас цікаво!

 
 
Наша адреса: вул. Садова буд.1
(біля Центру-комплексу з позашкільної роботи)
Телефон: (05665) 2 - 40 - 28
E-mail: biblio_gaydar@i.ua

 
 
 


Юлія Подобєдова,
завідуюча бібліотекою для дітей
 


Немає коментарів:

Дописати коментар