четвер, 21 квітня 2016 р.

2016  – рік англійської мови в Україні

23 квітня –
День англійської мови

Ця дата була обрана тому, що це день народження і день смерті видатного англійського письменника і одного із засновників сучасної англійської мови Вільяма Шекспіра.
Сьогодні англійською мовою говорять близько 1,5 мільярди жителів нашої планети.


Світ англійської мови дивно багатий і різноманітний. І це невипадково. Історія розвитку мови – це історія розвитку його народу, включаючи традиції, звичаї, уклад, манери і багато інших аспектів.
У староанглійській мові налічувалося всього 30000 слів. Сучасна англійська містить найбільший словниковий запас у світі: у ньому більше 600 000 слів, з яких 60 000 в активному використанні.
      Щорічно словник англійської мови поповнюється 450–500 новими лексичними одиницями. У ньому слова з 120 мов, включаючи арабську, французьку, німецьку, італійську, російську, іспанську та інші. В свою чергу інші мови активно запозичують слова з англійської, часто надаючи їм нові форми і значення. Він є засобом міжнародного спілкування між людьми різних країн. У сучасному світі англійська мова стала головною мовою крос-культурного спілкування.

В міській бібліотеці для дітей
діють книжкові виставки:

На відділі обслуговування
дошкільників та учнів 1 – 4 класів

Ми сподіваємось, що наша виставка зацікавить дітей вивченням англійської мови, а також буде сприяти запам'ятовуванню англійських слів і виробленню правильної вимови.


На відділі обслуговування
учнів 5 - 9 класів 
 
  
Наша виставка представляє книги
англомовних письменників,
які стали дитячою класикою.


Олена Хабун, бібліотекар
відділу обслуговування
дошкільників та учнів 1-4 класів
 

Немає коментарів:

Дописати коментар