середу, 2 березня 2016 р.


Свято наших мурчиків
(1 березня Всесвітній день котів)

     Мало знайдеться в світі людей, байдужих до цих милих, грайливих, ласкавих і дуже розумних домашніх тварин. Йдеться, звичайно ж, про котиків.



Любов до них виявилася настільки сильною, що для пухнастих улюбленців навіть окреме свято вигадали — Всесвітній день котів. А відзначаємо ми його щороку 1 березня, в перший день весни.
Нещодавно французькі дослідники підрахували, що на Землі живе близько півмільярда домашніх кицьок.


Кішка, багато років живучи поряд з хазяїном, вважає себе рівною з ним, кажуть вчені. Тож і спілкуватися з котиками ми повинні шанобливо, пояснюючи, що вони роблять неправильно, але ні в якому разі не карати за пустощі та провини.

А як Ти ставишся до свого домашнього вихованця?


       Якщо у твоєму домі мешкає кіт, вважай, що тобі пощастило. Адже це симпатичне звірятко, близький родич тигра та леопарда, не лише оберігає домівку від гризунів, але й лікує деякі захворювання та продовжує життя своєму господарю.
       Є відомості, що одна кішка допомогла людству винайти йод, випадково перевернувши колби та змішавши різні речовини.



В деяких країнах котам віддають шану навіть на державному рівні. В Австрії, наприклад, кожній кішці, яка охороняла продуктові склади, виплачують по-життєву пенсію у вигляді м’яса і молока. В Китаї цих пухнастиків охороняють на законодавчому рівні.
       Навіть в зоні АТО наші мурчики підтримують солдатів.




В міській бібліотеці для дітей відбувся День інформації «Свято наших мурчиків». Читачі-учні 2 – 7 класів дізналися як себе поводити, якщо у будинку з’являється кошеня: де його поселити, чим годувати, як виховувати.
Дітям було цікаво:
- Скільки у кішок вусів? (24)
-  Скільки у кішок зубів? (30)
- Скільки років живуть кішки? (12 – 20)
- Чому кішка вмивається, а собака ні? (Кішка вмивається, щоб не видати себе під час полювання)
- Що означають вислови: «Як кіт наплакав», «Живуть, як кіт із собакою»?
- Та відповіді на питання з життя мурчиків «Чи знаєте ви?..»
 



     До уваги читачів було надано відео про кумедних котиків.



Всесвітній день котів — це ще один привід попестити свого улюбленого домашнього вихованця, адже всі коти без винятку дуже люблять ласку і тепло. Якщо забезпечити їм комфортне життя, повну турботи і ніжності, тоді кішки обов'язково подарують своїм господарям своє приємне муркотанням.
      Тож побажаємо всім котикам мати власний дім, турботливих господарів та смачну, натуральну їжу! Ну а ми з вами, друзі, маємо постаратися зробити все для цього необхідне.
 



Олена Хабун, бібліотекар
відділу обслуговування дошкільників
та учнів 1 – 4 класів

 

Немає коментарів:

Дописати коментар