вівторок, 12 січня 2016 р.

        8 січня – другий день Різдва Христового, коли Свята Церква (східного обряду) віддає честь Пресвятій Богородиці Марії.


           В цей день міська бібліотека для дітей запросила своїх читачів на годину розваг «Різдвяні подарунки». Прийшли найсміливіші, яких не зупинила неймовірна ожеледиця.

Розпочали зі зворушливого різдвяного відео.

 


 

Ми хотіли, щоб ця різдвяна історія про хлопчика і пінгвіна зігріла серця дітей.

Головна думка відео – подаруйте комусь те, про що він мріє, здійсніть заповітну мрію, і ви побачите, як його очі наповнюються щастям, а душа - надією, адже Різдво - це час для чудес і виконання бажань.
Дарувати подарунки рідним та друзям не менш приємно, ніж їх отримувати.
Кожен учасник заходу приготував подарунок: улюблений вірш, пісню, гру, щоб порадувати своїх друзів та подарувати святковий настрій.












 
Найактивнішими виявилися наймолодші учасники : Середін Владислав (м. Дніпропетровськ, НВК № 130, 1 клас,) та Литвиненко Каріна (ЗОШ № 2, 2 клас).
 
  Незважаючи на похмуру погоду за вікном, в бібліотеці було затишно і тепло, панувала весела і доброзичлива атмосфера, адже різдвяні свята і покликані для того, щоб дарувати тепло, радість і добро один одному.
 
Крім традиційних новорічних та різдвяних свят січень дарує нам ще два – Міжнародні дні «Дякую» та «Обіймів».
 
11 січня  - Всесвітній день Дякую
Це найввічливіший день у році.
 
Cлова вдячності мають дивовижні властивості. Психологи вважають, подяка – знак уваги, вона є усним еквівалентом «погладжування», яке здатне зігріти своїм теплом. Говорячи один одному «дякую», важливо пам’ятати, справжня вдячність – лише та, яка йде від чистого серця.
 
21 січня – Міжнародний день обіймів
Найтепліший день у році.
 
       В цей день обіймаються всі кому не лінь – навіть зовсім незнайомі люди. Виявляється, що  доброзичливі дотики позитивно впливають на імунітет, стимулюють роботу центральної нервової системи, підвищують рівень гемоглобіну в крові. На думку вчених, людині потрібно : по чотири обійми на день – для виживання, по вісім -  для підтримки себе в тонусі і по дванадцять – для зростання.
 
«Гріє» душу і свідомість того, що ці свята не вимагають ніяких матеріальних затрат. Потрібно всього лише обдарувати своїм теплом тих, кого вважаєте за потрібне – просто обійняти. Нехай у них буде гарний настрій.
 
Олена Хабун,
бібліотекар відділу обслуговування
дошкільників та учнів 1 – 4 класів
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар